Floyd’s Flight

In de zomer van 2011 vlogen we van Griekenland terug naar Nederland. 

Onze vlucht bleek vertraagd, en later werd duidelijk dat dit niet de enige vertraagde vlucht  was.  Dus zat er niets anders op dan maar te wachten, met de gedachte: “hoe lang gaat dit in vredesnaam nog duren?”. 

Intussen bleven de passagiers toestromen waardoor het alsmaar voller en voller werd in de relatief kleine vertrekhal van de luchthaven. Uiteindelijk konden we dan toch nog vertrekken. De reden van de vertraging was, dat er voor dit vliegveld een te groot Russisch toestel was geland dat niet kon keren en zodoende de boel blokkeerde.

Deze ervaring heeft ons geïnspireerd om de track Floyd’s Flight te maken. In de track is ook een audiofragment van de luchthaven te horen. Dit audiofragment is een geluid uit het verleden en het is de vraag hoe lang dit soort geluiden tot het verleden blijven behoren. Misschien dat we er ooit een soort heimwee naar krijgen? Corona heeft in elk geval een grote invloed op de muziekindustrie. Er wordt nu op andere manieren muziek gemaakt, op afstand via internet, ieder op zijn eigen plek. 

Het idee om het Floyd’s Flight te noemen en niet Ninetunes Flight, is een knipoog naar Pink Floyd, vanwege de Synth sounds, het gebruik van het audiofragment van de luchthaven, alsmede de structuur van de compositie. Als de akkoorden aan het eind van het stuk je bekend voorkomen dan kan dat kloppen: die zijn ‘geleend’ van Beethoven’s 7e symfonie.

Hoe druk het was op de luchthaven, is via onderstaande link te zien:

De track Floyd’s Flight is te beluisteren op:

Spotify

Apple Music

Deezer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s