DFO

DFO

“Space: the final frontier; to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before”. (Citaat uit de serie Star Trek)

Waarom hebben mensen altijd de drang om verder dan de horizon te willen kijken en gaan? Waarom willen we altijd een antwoord op het onbekende?

Laten we ons beperken tot het gebied tussen Aarde en Mars: Eerst was er het verhaal van de filosoof Russell over een theepot die daar in een baan rond de zon draait.

Later is dit gebied door de Russen en Amerikanen grondig onderzocht, en het schijnt dat er werkelijk een theepot rondzwerft. Er bestaat een verhaal over een Russische astronaut, die de as van zijn geliefde grootmoeder, verzegeld in haar favoriete theepot, had meegenomen in de ruimte. Daarna, tijdens een ruimtewandeling, lanceerde hij de theepot in een baan om de zon.

Zouden de astronauten het hierover hebben in de video DFO?

In ieder geval kan ik u alvast verklappen dat de theepot in de video uit onze keuken komt. De opengewerkte theepotten die aan het einde te zien zijn, kunt u bewonderen in het keramisch museum in Faenza, Italië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s